Żelatyna  

Jest 6 produktów.

Żelatyny Dr. Oetkera znajdą zastosowanie w licznych ciastach i potrawach w Twojej kuchni. Poprzez wykorzystanie Żelatyny uniwersalnej, deserowej, bulionowej oraz w listkach stworzysz z łatwością dania mięsne, warzywne i różne desery! Co więcej, ich skład zapobiega powstawaniu grudek. Możesz teraz tworzyć potrawy i desery łatwiej i szybciej.

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

  • 3,69 zł W magazynie

    Żelatyna w listkach doskonale rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.  

    3,69 zł
  • 3,85 zł W magazynie

    Żelatyna uniwersalna 50 g od Dr. Oetkera. Super klarowna, idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów. 

    3,85 zł
  • 1,99 zł W magazynie

    Żelatyna 20 g od Dr. Oetkera jest niezastąpionym dodatkiem do przygotowywania galaret, ciast i deserów. Wystarcza na 1 l płynu.

    1,99 zł
  • 2,49 zł W magazynie

    Żelatyna fix-deserowa od Dr. Oetkera to rewolucyjny produkt, z którym przygotujesz idealny sernik, deser i masę na zimno. 

    2,49 zł
  • 2,49 zł W magazynie

    Żelatyna bulionowa od Dr. Oetkera jest ekstra klarowna i świetnie sprawdzi się do przyrządzenia słonych galaret. 

    2,49 zł
  • 47,15 zł W magazynie

    Żelatyna spożywcza 1 kg od Dr. Oetkera. Super klarowna, idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów. 

    47,15 zł

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

W zależności od rodzaju przygotowywanego dania przydadzą Ci się różne Żelatyny. Żelatyna-fix deserowa idealnie nadaje się do kremów, serników oraz deserów, którym zapewni idealną konsystencję. Przy jej pomocy w szybki i dogodny sposób przygotujesz masy do tortów i ciast jak na przykład krem z serka mascarpone. Sprawdza się również w bardzo popularnym musie czekoladowym. Żelatyna-fix deserowa nie wytwarza grudek przez co wiąże się w aksamitną całość przy zmieszaniu z pozostałymi składnikami.

Idealnie porcjuje się Żelatyna w listkach, która dobrze sprawdzi się przy przygotowywaniu galaretek czy deserów tj. Panna Cotta czy tart z kremowym nadzieniem. Jest też doskonałym wyborem przy wyrobie przetworów. Z jej pomocą można latem przygotować popularne wiśnie w żelu, które są doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Nie mogło zabraknąć Żelatyny uniwersalnej, która dzięki swojej łatwej rozpuszczalności staje się popularnym składnikiem domowych maseczek do włosów i twarzy oraz koktajli jako źródła białka. Do dań słonych i świątecznych, takich jak ryba lub mięso w galarecie świetnie nadaje się ekstra klarowna Żelatyna bulionowa z przyprawami.

Sprawdź także: Cukier żelujący i Żelfix