Babka czekoladowa [bez glutenu]

Indeks: 1-60-903750

Stan: Nowy produkt

Babka czekoladowa bez glutenu to pyszne ciasto o urzekającym smaku.  Idealnie sprawdzi się również w formie babeczek. 

10,33 zł brutto

Smak, któremu trudno się oprzeć - ta babka czekoladowa to prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Babka czekoladowa w proszku bez glutenu. 

Z czekoladą. 

Ten sam smak!

Naturalny aromat.

Bez modyfikowanych skrobi. 

Cechy produktu

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g

Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. 

Masa: 351 g

Sposób przygotowania

- 3 jajka

- 125 g masła

- 50 ml (5 łyżek) wody

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj: 3 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 50 ml (5 łyżek) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
  3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Temp. 175°C
Czas pieczenia: 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej o długości 25 cm (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek (na 16 muffinek) lub tradycyjnej formy z kominem (Ø 22 cm).

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Wypróbuj także: Babkę cytrynową bez glutenu, Sernik na zimno bez glutenu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, 12% kropelki czekoladowe (masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), błonnik z cykorii, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), sól, naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:
 100 g1 porcja = 46g(%*)
Energia1508 kJ
361 kcal
694 kJ
166 kcal
8%
Tłuszcz18,8 g8,7 g12%
w tym Kwasy Tł. Nasycone10,8 g5,0 g25%
Węglowodany42,5 g19,6 g8%
w tym Cukry23,9 g11,0 g12%
Białko4,3 g2,0 g4%
Sól0,77 g0,35 g6%
Błonnik2,1 g0,9 g 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Alergeny

MLEKO

Zanieczyszczenia krzyżowe

BRAK

Opakowanie zawiera: 

345 g mieszanki do wypieku ciasta

48 g czekoladek

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 12 produktów