Babka cytrynowa [bez glutenu]

Indeks: 1-60-903749

Stan: Nowy produkt

Babka cytrynowa bez glutenu to aromatyczne ciasto o urzekającym smaku z naturalnymi dodatkami. 

10,33 zł brutto

Delikatna nuta cytryny i ciasto to duet idealny. Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego!

Informacje z opakowania

Opis produktu

Babka cytrynowa w proszku bez glutenu. 

Ten sam smak!

Naturalny aromat.

Bez modyfikowanych skrobi. 

Cechy produktu

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g

Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. 

Masa: 351 g

Sposób przygotowania

Dodaj:

-  4 jajka

- 125 g masła

- 30 ml (3 łyżki) wody

  1. Zawartość opakowania wysp do miski, dodaj: 4 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 30 ml (3 łyżki) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
  3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Temp. pieczenia 175°C
Czas pieczenia: ok. 60 minut (do suchego patyczka)
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Babka bez laktozy:
Jeśli chcesz przygotować Babkę cytrynową bez laktozy masło z przepisu podstawowego zastąp 150 ml (3/4 szklanki) oleju.

Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej o długości 25 cm (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek (na 16 muffinek) lub tradycyjnej formy z kominem (Ø 22 cm) 

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Wypróbuj także: Babkę czekoladową bez glutenu, Sernik na zimno bez glutenu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), substancję zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat cytrynowy naturalny

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:
 100 g1 porcja = 46g(%*)
Energia1431 kJ
342 kcal
658 kJ
157 kcal
8%
Tłuszcz17,7 g8,1 g12%
w tym Kwasy Tł. Nasycone9,8 g4,5 g23%
Węglowodany40,7 g18,7 g7%
w tym Cukry17,8 g8,2 g9%
Białko4,2 g1,9 g4%
Sól0,7 g0,32 g5%
Błonnik1,3 g0,6 g 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Alergeny

BRAK

Zanieczyszczenia krzyżowe

BRAK

Opakowanie zawiera 

351 g mieszanki do wypieku ciasta

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 12 produktów