Obniżka!
Babeczki z płatkami czekolady [bez glutenu]

Babeczki z płatkami czekolady [bez glutenu]

-20%

Indeks: 1-60-904398

Stan: Nowy produkt

Babeczki z płatkami czekolady bez glutenu od Dr. Oetkera to połączenie waniliowego ciasta z drobnymi płatkami czekolady. 

6,45 zł brutto

5,16 zł brutto

Połączenie waniliowego ciasta z drobnymi płatkami pysznej czekolady. Wilgotne, pyszne i… rozpływające się w ustach.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Babeczki z płatkami czekolady bezglutenowe w proszku.

Cechy produktu

Opakowanie zawiera: 218 g mieszanki do przygotowania ciasta; 15g płatków czekoladowych; 12 szt. foremek

Ciasto można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 41 g

Masa netto: 233 g 

Wystarczy wymieszać łyżką.

Super mocne foremki.

UTZ Certified cocoa.

Sposób przygotowania

Dodaj: 
- 2 jajka
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)


1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu).

2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, olej oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość  energicznie wymieszaj łyżką lub  mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 

3. Dodawanie płatków czekoladowych:
Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami czekolady. 

4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: 15-18 min

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Zastosowanie informacji produktowych

Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etaie ich produkcji. 

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, 6,4% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), błonnik z cykorii, glukoza, substancje spulchniające (guma guar, guma ksantanowa), aromat, sól, naturalny aromat wanilii bourbon.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:W PROSZKU: 
 100 g1 porcja = 41g(%*)100 g 
Energia:1605kJ
385 kcal
658 kJ
158 kcal
8%1527 kJ
360 kcal
Tłuszcz23 g9,6 g14%1,5 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone3,9 g1,6 g8%0,7 g
Węglowodany:39 g16 g6%83,2 g
w tym Cukry:19 g7,7 g9%40,2 g
Białko:4,1 g1,7 g3%2,3 g
Sól:0,77 g0,32 g5%1,48 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Alergeny

Możliwa obecność MLEKA

Zanieczyszczenia krzyżowe

BRAK

Zawartość opakowania

218 g mieszanki do przygotowania ciasta
15 g płatków czekoladowych
12 fszt. oremek 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 4 produktów