Obniżka!
Sernik śmietankowy z naturalną wanilią

Sernik śmietankowy z naturalną wanilią

-20%

Indeks: 1-60-904001

Stan: Nowy produkt

Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii od Dr. Oetkera to wyjątkowe połączenie puszystego pieczonego ciasta z masą sernikową. 

5,39 zł brutto

4,31 zł brutto

Informacje z opakowania

Opis produktu

Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii w proszku. 

Cechy produktu

W środku: ciasto, masa sernikowa, cukier puder. 

Nowość. 

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = 117 g

Na formę do pieczenia Ø 24cm. 

Masa netto: 390 g

Warto wiedzieć...

Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. 

Nasze rady:

  • aby uzyskać aksamitną konsystencję użyj twarogu bez zagęstników
  • Uwaga: dodanie świeżych owoców zamiast brzoskwiń z puszki może rozluźnić konsystencję masy sernikowej.

Dodaj: 

do ciasta:

- 100 g miękkiego masła lub margaryny

- 3 jajka

do masy sernikowej: 

- 250 g schłodzonej śmietanki 30% tł. 

- 200 ml letniej wody

- 500 g twarogu (z wiaderka) 

- 4-5 połówek z brzoskwiń w puszki

Zamiast twarogu możesz dodać dwa serki homogenizowane, podwajając równocześnie ilość śmietanki 30% tł. do 500 ml i zmniejszając ilość wody do 100 ml.

Sposób przygotowania

1. Przygotowanie ciasta

Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. 

Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę oraz jajka. Wymieszaj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji (ok. 5 min) i nałóż do formy. 

2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Temperatura: ok. 180°C

Czas pieczenia: ok. 30 min

Po upieczeniu usuń obręcz 

3. Przecięcie ciasta
Upieczone i ostudzone ciasto przetnij poziomo na dwie równe części. Dolną część włóż ponownie do formy. Możesz ją nasączyć ponczem (1 łyżka syropu z brzoskwiń + 2 łyżki wody). Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę. 

4. Masa sernikowa 
Śmietankę ubij na sztywno. W oddzielnym naczyniu zmiksuj mieszankę do masy sernikowej z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji, a nastąępnie wymieszaj ją z twarogiem (lub serkami). Ubitą śmietankę delikatnie dodać do masy sernikowej. Na koniec do masy dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszaj. Wyłóż na ciasto i przykryj drugą częścią ciasta (w całości lub pokrojoną na równe części), delikatnie ją dociskając. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem. 

Smacznego!

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Polecamy formy Dr. Oetker! 

Spróbuj także:  Sernik królewski z czekoladą. 

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

CIASTO: cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), skrobia, emulgatory (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

MASA: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, 0,1% mielona laska wanilii, stabilizator (sól sodowa karboksymetylocelulozy)

DO POSYPANIA: cukier puder. 

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (TWARÓG PÓŁTŁUSTY, MARGARYNA):WARTOŚĆ ODŻYWCZA W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 117 g(%*) 100 g
Energia

903 kJ
216 kcal

1056 kJ
252 kcal
13%1607 kJ
378 kcal
Tłuszcz11 g13 g19%0,9 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone4,7 g5,5 g28%0,7 g
Węglowodany22 g26 g10%87,4 g
w tym Cukry16 g19 g21%64,1 g
Białko7,5 g8,8 g18%4,8 g
Sól0,34 g0,40 g7%1,21 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Alergeny

GLUTEN 

Zanieczyszczenia krzyżowe

MLEKO

Zawartość opakowania

  • 220 g mieszanki do wypieku ciasta
  • 160 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
  • 10 g cukru pudru

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 26 produktów