Moja Babka Podwójna Czekolada

Indeks: 1-60-904247

Stan: Nowy produkt

Moja babka Podwójna czekolada od Dr. Oetkera to pyszne połączenie czekolady, kropelek czekoladowych i błyszczącej polewy.

6,99 zł brutto

Informacje z opakowania

Opis produktu

Moja Babka podwójna czekolada- ciasto w proszku. 

Z kropelkami czekolady.

Z błyszczącą polewą.

Cechy produktu

  • Bez barwników
  • Bez syropu glukozowego
  • UTZ Certified cocoa- Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Opakowanie zawiera:

- 341 g mieszanki do przyrządzenia ciasta

- 34 g mieszanki do przygotowania polewy

- 40 g kropelek czekoladowych

Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji. 1 porcja = ok. 49 g

Upiecz w dowolnej formie:

keksówka 10 cm x 25 cm lub forma do muffinek (12 sztuk)

Masa netto: 415 g

Dodaj: 

do ciasta

  • 3 jaja
  • 100 g miękkiego masła
  • 50 ml  mleka (ok. 5 łyżek)

do polewy:

  • 25 g masła
  • 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł. )

Sposób przygotowania

1. Przygotowanie ciasta

Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (góra i dół bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy

Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski.

3. Pieczenie

Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C. Czas peczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka).

Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować ciasto polewą.

4. Przygotowanie polewy 

W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Muffinki (12 szt)

Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki.

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Polecamy formy Dr. Oetker! 

Spróbuj także:  Sernik królewski z czekoladą. 

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Składniki:

cukier, skrobia PSZENNA, mąka PSZENNA, 9,6% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobie, skrobia modyfikowana, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), błonnik z cykorii, 0,6% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier dekstroza), żelatyna, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), sól, naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO).

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (mleko 2% tł.):WARTOŚĆ ODŻYWCZA W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 49 g(%*) 100 g
Energia

1498 kJ
358 kcal

734kJ
175kcal
9%1591 kJ
376 kcal
Tłuszcz18g8,7g12%3,4 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone10g5,0 g25%2,0 g
Węglowodany44 g21 g8%81,1 g
w tym Cukry27 g13 g14%49,4 g
Białko4,9 g2,4 g5%3,1 g
Sól0,99 g0,48 g8%1,14 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 22 produktów