Moja Babka Kokos i Czekolada

Indeks: 1-60-904249

Stan: Nowy produkt

Moja babka kokos i czekolada od Dr. Oetkera to wyjątkowy duet czekoladowego ciasta i bezy kokosowej.

6,15 zł brutto

Informacje z opakowania

Opis produktu

Moja Babka kokos i czekolada- ciasto w proszku. 

Z wiórkami kokosowymi.

Z dodatkiem mąki kokosowej.

Cechy produktu

  • Bez barwników
  • Bez syropu glukozowego
  • UTZ Certified cocoa- Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Opakowanie zawiera:

- 322 g mieszanki do przyrządzenia ciasta

- 80 g mieszanki do przyrządzenia masy kokosowej

- 60 g wiórków kokosowych

Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji. 1 porcja = ok. 55 g

Upiecz w keksówce 10cm x 25 cm

Masa netto: 462 g

Dodaj: 

do ciasta:

  • 2jaja
  • 2 żółtka
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 ml  mleka (ok. 10 łyżek)

do masy:

  • 2 białka

Sposób przygotowania

1. Przygotowanie ciasta

Piekarik nastaw na temperaturę 175°C (góra i dół bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, żółtka,  miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Przygotowanie masy kokosowej

Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj króko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką.

3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej:

Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta.

4. Pieczenie:

Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C. Czas peczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka).

UWAGA: Po ok. 30 min pieczenia ciaso przykryj papierem do pieczenia lub kartką. Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem.

Smacznego!

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Polecamy formy Dr. Oetker! 

Spróbuj także:  Sernik królewski z czekoladą. 

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA 13% wiórki kokosowe, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)),  kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1,3% mąka kokosowa, 0,4% czekolada w proszku (kakao, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), sól.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (mleko 2% tł.) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 55 g(%*) 100 g
Energia

1444 kJ
345 kcal

794kJ
190kcal
9%1754 kJ
416kcal
Tłuszcz17 g9,4g13%9,1 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone11 g5,9 g30%7,8 g
Węglowodany41 g22 g8%77,5 g
w tym Cukry26 g14 g16%49,2 g
Białko5,8 g3,2 g6%3,9 g
Sól0,61 g0,33 g6%0,97 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Alergeny

MLEKO

Zanieczyszczenia krzyżowe

brak

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 21 produktów