Obniżka!
XXL Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe XXL

-20%

EAN: 5900437080109

Pyszne ciasto czekoladowe XXL Dr. Oetkera o mocnym, urzekającym smaku. 

7,95 zł brutto

6,36 zł brutto

Świetnie komponuje się z owocami. Całości smakowicie dopełni bita śmietana lub polewa czekoladowa.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Ciasto czekoladowe XXL w proszku.

Na formę do pieczenia 25 cm x 35 cm. 

Ciasto czekoladowe 
... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).

Warto wiedzieć 

Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. 

Cechy produktu

Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = 34 g. 

Lista zakupów:

- 200 g margaryny
- 4 jaja
- polewa lub cukier puder do dekoracji

Masa netto: 671 g 

Sposób przygotowania

Dodaj:
- 200 g margaryny
- 4 jaja
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- polewa lub cukier puder do dekoracji

1. Przygotowanie ciasta

Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta.

2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.

3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min

4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem.

Przepis na Wuzetkę 

Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz zgodnie z podstawowym sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.

Masa
Schłodzoną śmietankę 30% tł. (500 ml) ubij mikserem. Tuż przed końcem ubijania, dodaj Masę Śmietanową Dr. Oetkera i delikatnie wymieszaj za pomocą miksera. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.

Polewa
Gotową polewę do dekoracji Dr. Oetkera rozpuść w garnku z dodatkiem 50 ml śmietanki min. 12% tł., wymieszaj, lekko przestudź i polej nią wierzch wuzetki. Na polewie możesz za pomocą widelca stworzyć dekoracyjne wzory.

Smacznego!

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Składniki

cukier, skrobia PSZENNA, mąka PSZENNA, skrobia, skrobia modyfikowana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, glukoza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu ), 0,2% czekolada w proszku , emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), syrop glukozowy, aromaty (zawierają LAKTOZĘ), MLEKO odtłuszczone w proszku 

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 34 g(%*)100 g
Energia1492 kJ 
356 kcal
507 kJ 
121 kcal
6%1565 kJ
369 kcal
Tłuszcz16,0 g5,4 g8%0,9 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone4,4 g1,5 g8%0,5 g
Węglowodany48,8 g16,6 g6%87,2 g
w tym Cukry29,2 g9,9 g11%52,2 g
Białko3,7 g1,3 g3%2,2 g
Sól0,74 g0,25 g4%1,11 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 22 produktów