Galaretka krystaliczna smak cytrynowy

Indeks: 1-60-904052

Stan: Nowy produkt

Galaretka krystaliczna o smaku cytrynowym Dr. Oetkera to idealna dekoracja do serników na zimno i białych mas.

1,35 zł brutto

Galaretki krystaliczne Dr. Oetkera to nowość na rynku deserów. Są wspaniałe jako dekoracja deserów z owocami oraz serników na zimno.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Galaretka krystaliczna smak cytrynowy.

Galaretka w proszku na 500 ml wody.

Cechy produktu

Przezroczysta. Eksponuje owoce. 

Do serników na zimno i białych mas. 

Masa netto: 77 g 

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
  2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
  3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przepis na Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i brzoskwiniami

Składniki:

  • 800ml wody
  • 3 Galaretki Krystaliczne o smaku cytrynowym
  • 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt)
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
  • 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
  • 5 połówek brzodkwiń z puszki
  • Okrągła forma o średnicy 24 cm

Sposób przygotowania:

Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.

Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.

Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim plasterki brzoskwiń i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.

Smacznego :)

Pozostałe informacje

Więcej przepisów na www.oetker.pl

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty. 

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU DLA 100 g 
Energia221 kJ
52 kcal
Tłuszcz0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g
Węglowodany11 g
w tym Cukry11 g
Białko1,7 g
Sól0,01 g

Alergeny

BRAK

Zanieczyszczenia krzyżowe

Możliwa obecność glutenu i mleka.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów