Galaretka o smaku bananowym

EAN: 5900437034294

Galaretka o smaku bananowym - nowość od Dr. Oetkera. Idealnie współgra z bananami, które są dostępne przez cały rok. Sprawdź!

1,49 zł brutto

Klasyczna, kolorowa galaretka o smaku bananowym idealnie komponuje się ze świeżymi bananami, które są szeroko dostępne w sklepach przez cały rok. Banany to owoce szczególnie lubiane przez dzieci, a w połączeniu z galaretką stworzą słoneczny deser, który jeszcze bardziej ucieszy najmłodszych. Galaretka o smaku bananowym sprawdzi się także w ciastach, podkreślając smak i kolor owoców.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Galaretka o smaku bananowym.

Galaretka w proszku na 500 ml wody.

Cechy produktu

Masa netto: 77 g 

Sposób przygotowania

4 porcje po 144 g 

  1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
  2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
  3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przepis na Bananowo-kakaową kostkę z galaretką

Składniki:

  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 1 łyżka kakao
  • 800 ml wody
  • 2 Galaretki o smaku bananowym
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 banany
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Dno formy o wymiarach 24x28cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno dodając stopniowo cukier. Kolejno dodaj żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą makę z kakao. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 min. Upieczony biszkopt odstaw do wystudzenia. Zagotuj wodę i odmierz 500 i 200 ml. Wsyp po jednej galaretce i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Biszkopt nasącz ponczem (100 ml wody, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1/2 cytryny). Śmietankę ubij z 1 łyżką cukru pudru, na końcu wymieszaj z galaretką rozpuszczoną w 200 ml wody. Wyłóż na biszkopt i odstaw do lodówki do lekkiego stężenia. Tuż przed wylaniem galaretki banany pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny i ułóż na masie śmietanowej. Na ciasto wylej tężejącą galaretkę i odstaw do lodówki do stężenia.

Składniki

cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kurkumina), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa.

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 144 g(%*)100 g
Energia221 kJ 
52 kcal
318 kJ 
75 kcal
4%1655 kJ
389 kcal
Tłuszcz0 g0 g0%0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g0 g0%0 g
Węglowodany11,0 g16 g6%83 g
w tym Cukry11,0 g16 g18%82,8 g
Białko1,7 g2,4 g5%12,4 g
Sól0,01 g0,01 g1%0,07 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów