Galaretka o smaku winogronowym

EAN: 5900437034355

NOWOŚĆ - Galaretka o smaku winogronowym od Dr. Oetkera! Soczyście zielony kolor i wyjątkowy smak galaretki idealnie komponuje się z winogronami. 

1,49 zł brutto

Klasyczna galaretka o smaku winogronowym idealnie komponuje się smakiem i soczyście zielonym kolorem ze świeżymi winogronami, które można znaleźć w sklepach przez cały rok. Sprawdzi się w ciastach z owocami, tworząc dekoracyjną warstwę czy usztywni masy na bazie serka, jogurtu czy śmietanki.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Galaretka o smaku winogronowym.

Galaretka w proszku na 500 ml wody.

Cechy produktu

Masa netto: 77 g 

Sposób przygotowania

4 porcje po 144 g 

  1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
  2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
  3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przepis na Sernik na zimno z galaretką winogronową i winogronami

Składniki:

  • 800 ml wody
  • 3 Galaretki o smaku winogronowym
  • 70 g biszkoptów
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
  • 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
  • 500 g winogron

Sposób przygotowania:

Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do  lekkiego stężenia.

Sernik: Dno formy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystuydzoną galaretkę do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Winogrona umyj i osusz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim winogrona i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.

Składniki

cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofin, kurkumina).

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU:W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 144 g(%*)100 g
Energia221 kJ 
52 kcal
318 kJ 
75 kcal
4%1655 kJ
389 kcal
Tłuszcz0 g0 g0%0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g0 g0%0 g
Węglowodany11,0 g16 g6%83 g
w tym Cukry11,0 g16 g18%82,8 g
Białko1,7 g2,4 g5%12,4 g
Sól0,01 g0,01 g1%0,07 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów