Krem do tortów i ciast smak czekoladowy

Indeks: 1-60-111335

Stan: Nowy produkt

Pysznie czekoladowy krem do tortów i ciast od Dr. Oetkera, rozpływa się w ustach.

3,29 zł brutto

Chcesz przygotować tort, ale wydaje Ci się, że jego przygotowanie jest zbyt trudne? Użyj Kremu do tortów i ciast smak czekoladowy Dr. Oetkera! Teraz możesz w 3 minut wyczarować wspaniały krem, którym przełożysz i udekorujesz każdy, nawet duży biszkopt. Będziesz miała pewność, że pysznie smakuje i ma niepowtarzalny aromat. Krem nie tylko zawsze się uda, ale też długo pozostanie świeży i zachowa odpowiednią konsystencję. Dbający o linię mogą przyrządzić wersję niskokaloryczną.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Krem do tortów i ciast smak czekoladowy w proszku.

Gotowy w 3 minuty. 

Cechy produktu

Masa netto: 140 g 

Sposób przygotowania

wersja z mlekiem

  1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 
  2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

wersja z mlekiem i masłem

Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Przepis na krem na babeczki 

- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.

- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.

Pozostałe informacje

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.

Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, stabilizator (fosforany potasu), aromat (zawiera LAKTOZĘ), sól

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (MASŁO, MLEKO 2% TŁ.):W PROSZKU:
 100 g1 porcja=45g(%*)100 g
Energia1211 kJ
292 kcal
545 kJ
131 kcal
7%2004 kJ
478 kcal
Tłuszcz21,9 g9,9 g14%20,7 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone15,0 g6,8 g34%18,1 g
Węglowodany19,1 g8,6 g3%63,3 g
w tym Cukry15,4 g6,9 g8%48,9 g
Białko4,0 g1,8 g4%7,5 g
Sól0,16 g0,07 g1%0,35 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

ALERGENY

MLEKO, LAKTOZA

Zanieczyszczenia krzyżowe

Możliwa obecność GLUTENU

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów