Krem do Karpatki 3 minuty

EAN: 5900437013107

Idealny Krem do Karpatki od Dr. Oetkera - przygotujesz go w 3 minuty, dodając tylko mleko!

3,75 zł brutto

Krem do Karpatki 3 minuty do idealny produkt dla tych, którzy mają mało czasu i cenią wyjątkową lekkość.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Krem do karpatki 3 minuty w proszku.

Cechy produktu

Bez gotowania.

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.

Masa netto: 240 g

Sposób przygotowania

Przygotuj tylko: 0,4 l mleka

1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.

2. Wsyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty. 

Do gotowego Kremu możesz dodać:

(propozycje do wyboru) 

  • 2-3 łyżeczki kakao
  • 2-3 łyżki masy krówkowej (kajmaku)
  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsyp do kremu i zmiksuj)
  • 5-6 łyżek rumu
  • drobno pokrojone lub zmielone orzechy
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto

Przepis na ciasto Karpatka

Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem 125 g masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszać. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piec jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do karpatki "3 minuty" Dr. Oetkera.

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Składniki

cukier, skrobia modyfikowana, olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony, MLEKO odtłuszczone w proszku, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, żelatyna, białka MLEKA, substancje zagęszczające (alginian sodu, kwas alginowy), stabilizatory (siarczan wapnia, fosforany potasu), barwnik (karoteny), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia), aromat, regulator kwasowości (difosforany)

Możliwa obecność GLUTENU.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU Z MLEKIEM 2% TŁ.:W PROSZKU: 
 100 g1 porcja = 22 g(%*) 100 g
Energia654 kJ
156 kcal
144 kJ
34 kcal
2%1945 kJ
462 kcal
Tłuszcz5,4 g1,2 g2%15,4 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone4,6 g1,0 g5%14,6 g
Węglowodany23,3 g5,1 g2%77,4 g
w tym Cukry17,0 g3,7 g4%52,5 g
Białko3,4 g0,7 g1%3,3 g
Sól0,15 g0,03 g1%0,27 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów