Krem do tortów i ciast smak tiramisu

EAN: 5900437013923

Pyszny krem do tortów i ciast o smaku tiramisu z dodatkiem mascarpone od Dr. Oetkera.

3,75 zł brutto

Chcesz przygotować tort, ale wydaje Ci się, że jego przygotowanie jest zbyt trudne? Użyj Kremu do tortów i ciast smak tiramisu Dr. Oetkera! Teraz możesz w 3 minut wyczarować wspaniały krem, którym przełożysz i udekorujesz każdy, nawet duży biszkopt. Będziesz miała pewność, że pysznie smakuje i ma niepowtarzalny aromat. Krem nie tylko zawsze się uda, ale też długo pozostanie świeży i zachowa odpowiednią konsystencję. Dbający o linię mogą przyrządzić wersję niskokaloryczną.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Krem do tortów i ciast smak tiramisu z mascarpone w proszku.

Gotowy w 3 minuty. 

Cechy produktu

Masa netto: 122 g 

Sposób przygotowania

wersja z mlekiem

  1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 
  2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.


wersja z mlekiem i masłem


Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Przepis na deser Tiramisu

  • 1 Krem o smaku Tiramisu Dr. Oetkera
  • 300 ml zimnego mleka
  • 250 ml gorącej, przegotowanej wody
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 75 ml likieru amaretto
  • 100 g biszkoptów paluszków
  • kakao do posypania

Przygotuj poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połącz z mlekiem i miksuj przez 3 minuty. Biszkopty nomacz w ponczu i ułóż na przemian z kremem w pucharkach. Wierzch deseru posyp kakao.

Pozostałe informacje

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.

Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, serwatka w proszku (z MLEKA), stabilizator (fosforany potasu), 0,3% ekstrakt kawy, aromaty, 0,2% SER MASCARPONE w proszku, barwnik (karoteny), sól

Możliwa obecność GLUTENU.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (MASŁO, MLEKO 2% TŁ.):W PROSZKU:
 100 g1 porcja = 43 g(%*)100 g
Energia1204 kJ 290 kcal518 kJ 
125 kcal
6%2092 kJ
499kcal
Tłuszcz22,2 g9,6 g14%22,0 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone15,2 g6,5 g33%19,6 g
Węglowodany19,0 g8,2 g3%69,2 g
w tym Cukry15,4 g6,6 g7%53,7 g
Białko3,5 g1,5 g3%5,9 g
Sól0,13 g0,05 g1%0,25 g


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów