Krem Jogurtowy 3 minuty

EAN: 5900437013404

Jeśli masz ochotę na lekkie ciasto, czy deser z owocami lub galaretką, wypróbuj Krem Jogurtowy 3 minuty Dr. Oetkera.

3,75 zł brutto

Jeśli masz ochotę na lekkie ciasto, czy deser z owocami lub galaretką, wypróbuj Krem Jogurtowy 3 minuty. Wystarczy, że dodasz jogurt naturalny i wodę, a otrzymasz wyjątkowo świeży i delikatny Krem. Możesz dowolnie zmieniać jego smak, dodając jogurt owocowy zamiast naturalnego.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Krem jogurtowy do ciast i deserów w proszku.

Cechy produktu

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie o obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji: 1 porcja = ok. 45 g

Masa netto: 140 g

Sposób przygotowania

Przygotuj tylko: 150 g jogurtu naturalnego i 250 ml zimnej wody lub mleka

1. Do wysokiego naczynia dodaj jogurt i wodę (lub mleko), następnie mieszaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebki.

2. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksuj na najwyższych obrotach 3 min. Gotowy krem wyłóż na ciasto lub deser, a następnie wstaw do lodówki na ok. 1 godz.

Wskazówka: jeśli wolisz owocową wersję Kremu, użyj do jego przyrządzenia 150 g jogurtu owocowego zamiast naturalnego.

Przepis na Biszkopt z kremem jogurtowym

3 białka ubić na sztywno, dodać 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie 16 g Cukru wanilinowego Dr. Oetkera, 3 łyżki wody, 1 łyżkę soku z cytryny. Kolejno dodawać 2 żółtka mieszając mikserem na najniższych obrotach. Następnie delikatnie mieszając łyżką, stopniowo dodawać 1/2 szklanki mąki tortowej, 1/2 płaskiej łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Dno tortownicy o Ø 24cmwysmarować tłuszczem i wysypać mąką, po czym przełożyć do niej ciasto. Piec w temp. 175°C ok. 35 do 40 min. Piekarnik powinien być nagrzany. Na wystudzony biszkopt wyłożyć Krem jogurtowy, przygotowany wg. sposobu przyrządzania. Następnie ciasto udekorować owocami i wstawić na ok. 1 godz. do lodówki (ciasto umieszczone w tortownicy można rónież zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić je do lodówki do stężenia).

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Składniki

cukier, syrop gluzokowy, olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony, serwatka w proszku (z MLEKA), skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, 0,7% proszek JOGURTOWY, stabilizator (fosforany potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól, aromat.

Możliwa obecność GLUTENU.

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU Z MLEKIEM 2% TŁ.:W PROSZKU: 
 100 g1 porcja = 45 g(%*) 100 g
Energia605 kJ
144 kcal
272kJ
65kcal
3%2061kJ
491 kcal
Tłuszcz6,0 g2,7 g4%21,2 g
w tym Kwasy Tł. Nasycone5,2 g2,3 g12%18,9 g
Węglowodany19,4 g8,7 g3%68,0 g
w tym Cukry15,2 g6,8 g8%52,8 g
Białko2,9 g1,3 g3%6,8 g
Sól0,12 g0,05 g1%0,30 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów