Nowość
Cukier trzcinowy z cynamonem

Cynamon mielony z Indonezji

EAN: 5900437082974

Cynamon mielony z Indonezji od Dr. Oetkera- doskonały do wypieków, deserów, kawy czy dań mięsnych. 

1,85 zł brutto

Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, intensywny smak oraz zapach - wprost ZE ŚWIATA NATURY, taki właśnie jest nasz cynamon mielony.

Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina. 

Informacje z opakowania

Opis produktu 

Cynamon mielony z indonezji. 

Cechy

Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina. 

Słodko- korzenny smak i aromat. 

Drobno mielony. 

Masa netto:  15 g

Przepis na Alpejską szarlotkę

Dodaj: Biszkopt: 4 jajka, 150 g cukru, 50 ml oleju, 100 g mąki pszennej, 30 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera

Warstwa jabłkowa: 2 kg jabłek, 50 ml wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera, 1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera, 250 ml wody. 

Warstwa śmietankowa: 500 ml schłodzonej smietanki 30% tł., 30 g cukru pudru, 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera. 

Sposób przygotowania:

1. Biszkopt: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Spód blachy o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie stopniowo wlewaj olej ciągle mieszając za pomocą miksera. Wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki suche delikatnie połącz z mokrymi i przełóż ciasto do formy. Piecz przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. 

2. Warstwa jabłkowa: Umyj, obierz i pokrój jabłka w kostkę. Przełóż je do garnka, dodaj wodę, cukier i cynamon. Podsmażaj jabłka przez ok. 10 min, do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, a następnie dodaj ją do jabłek. Gdy jabłka przestygły, wylej masę na ciasto. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

3. Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubij z cukrem pudrem na wysokich obrotach miksera, do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem przełóż na masę jabłkową i oprósz go delikatnie cynamonem. Wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia.

Składniki

Cynamon mielony. 

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych:

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 30 produktów