Nowość
Kakao Czarne Intense Bezglutenowe

Czarne Kakao Intense

EAN: 5900437083018

Czarne Kakao Intense od Dr. Oetkera z linii "Ze świata natury". 

5,85 zł brutto

Czarne kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę. Nie zawiera barwników. 
Rekomendacja użycia: wymieszaj Czarne kakao Intense ze standardowym Ciemnym kakao, aby uzyskać wyjątkowo ciemną barwę i oryginalny smak. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.

Informacje z opakowania

Opis produktu 

Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. 

Zawartość tł. kakaowego 10-12%. 

Cechy

  • Z ziaren kakaowca
  • Bez barwników
  • Do ciast, deserów i picia 
  • Bez glutenu nr certyfikatu: PL-070-019
  • UtZ Certified cocoa (Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Masa netto: 85 g

Przepisy

Czarna polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, 1 łyżkę czarnego i 1 łyżeczkę ciemnego kakao, ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Gotową polewę rozprowadź na schłodzonym cieście. 

Kakao do picia: po 1 łyżeczce kakao czarnego i ciemnego kakao oraz 1-2 łyżeczki cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnego mleka lub wody i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.

Black Velvet

Dodaj: Biszkopt: 70 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 4 łyżki Czarnego kakao 1 łyżkę Ciemnego kakao Dr. Oetkera, 5 jajek, szczyptę soli, 170 g cukru. Krem: 250 g serka mascarpone, 250 g serka śmietankowego, 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 60 g cukru pudru. Do dekoracji: 350 g świeżych borówek. 

Sposób przygotowania: Biszkopt: Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, czarne i ciemne kakao, a następnie dobrze wymieszaj. Białka oddziel od żółtek i ubij je z solą i cukrem. Stopniowo dodawaj żółtka. Delikatnie wmieszaj składniki suche i przełóż ciasto do tortownicy. Piecz przez ok. 35 min, do suchego patyczka. Biszkopt ostudź, a następnie przekrój na 3 lub 2 części. KremDo wysokiej miski włóż serek mascarpone, serek śmietankowy, schłodzoną śmietankę i cukier puder. Miksuj na wysokich obrotach do uzyskania puszystej i stabilnej konsystencji. Kremem przełóż blaty wystudzonego biszkoptu. Na górze ułóż świeże borówki. 

Składniki

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulatory kwasowości (węglany potasu, wodorotlenek sodu).

Wartość odżywcza

 W 100G 
Energia1244 KJ
300 KCAL
Tłuszcze11 g
w tym nasycone6,6 g
Węglowodany10 g
w tym cukry0,5 g
Błonnik33 g
Białko22 g
Sól6,3 g

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Inni klienci oglądali również