Obniżka!
Sernik na zimno bez glutenu

Sernik na zimno [bez glutenu]

-20%

Indeks: 1-60-903751

Stan: Nowy produkt

Sernik na zimno bez glutenu to pyszne, delikatne ciasto o urzekającym smaku z dodatkiem serka mascarpone. 

6,45 zł brutto

5,16 zł brutto

Sernik na zimno to delikatna masa serowa z dodatkiem serka mascarpone, która doskonale komponuje się z różnymi owocami i galaretką. Wystarczy dodać mleko, można też użyć serków, ulubionych owoców, galaretki i innych dodatków. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.

Informacje z opakowania

Opis produktu

Sernik na zimno bez glutenu. 

Ten sam smak!

Cechy produktu

Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g

Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. 

Masa: 195 g

Dodaj to co lubisz:

- samo mleko

- mleko + serek homogenizowany, jogurt, serek mascarpone lub śmietankę

Sposób przygotowania

Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka 
lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g

Sposób przygotowania na mleku:

  1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
  2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
  3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.

Sposób przygotowania na mleku i serkach:

  1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
  2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez ok. 2 min.
  3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.


Sernik można wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i Galaretką Bezglutenową Dr. Oetkera (zalej nią sernik i owoce, gdy jest ona lekko tężejąca).

Dodaj to co lubisz! Możesz zmieniać dodatki na:

- 500 ml mleka + 150 g jogurtu

- 600 ml mleka + 125 g  serka mascarpone

- 500 ml  mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)

Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH.

Pozostałe informacje

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce. 

Wypróbuj także: Babkę cytrynową bez glutenu, Babkę czekoladową bez glutenu

Zastosowanie informacji produktowych

Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.

Składniki

cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, SERWATKA w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty

Wartość odżywcza

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA PO PRZYRZĄDZENIU (MLEKO 2% TŁ.):
 100 g1 porcja = 82g(%*)
Energia600 kJ
142 kcal
492 kJ
117 kcal
6%
Tłuszcz4,0 g3,3 g5%
w tym Kwasy Tł. Nasycone3,3 g2,7 g14%
Węglowodany21,0 g17,0 g7%
w tym Cukry18,0 g15,0 g17%
Białko5,9 g4,8 g10%
Sól0,17 g0,14 g2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Alergeny

MLEKO

Zanieczyszczenia krzyżowe

BRAK

Opakowanie zawiera

195 g mieszanki masy sernikowej

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Inne produkty

Wybraliśmy dla Ciebie 12 produktów